Kalendarium

     Kalendarium2023


29 april, Lundaspex UARDA

Vi inbjuder till det traditionella lundaspexet denna dag med en middag före.

Försitsen med tre rätter börjar kl 17 i Tegners matsalar, ingång från St Annegatan på baksidan av AF. Sedan är det premiär kl 19 (med dubbelkvart). Pris 695 kr med bindande anmälan till claesg.lindskog@telia.com senast 30 mars och betalning senast 8 april. 


1 juni Dr Z-release i Stockholm

Som nämndes i förra numret ger Alephs förlag ut de två första volymerna om Joseph Zimmertür nu i vår. Med anledning av detta ordnar förlaget ihop med Heller-sällskapet ett boksläpp.

Det kommer att äga rum torsdagen den 1 juni kl. 18 på restaurangen Olsson Garlic på Folkungagatan 80 i Stockholm.

Vår ordförande – som den läkare han är – kommer att kåsera om den judiske psykoanalytikern och Dag Hedman som redigerat och skrivit förord kommer som vanligt att spirituellt kommentera nyutgåvan och vad om händer framöver. Även Deckarvännerna är inbjudna till denna för oss unika release.

Böckerna säljs till förmånspris denna kväll. Och naturligtvis kan man häva en öl eller inmundiga en hamburgare.


20 juli. Traditionellt firande av Frank Hellers födelsedag på Trolleholm

Naturligtvis släpper vi inte traditionen med en träff på Trollenäs på Gunnar Serners födelsedag. Programmet får bli en överraskning. Vi räknar som vanligt med vackert väder och att ni tar med er en picknickkorg.

 

28 September - 1 Oktober Bokmässan i Göteborg


4 Oktober Årsboksrelease i Stockholm

Årsboken går snart till tryckeriet. En release äger rum den 4 oktober på Konstnärshuset. Spännande läsning av bl a Dag Hedman, Ivo Holmquist, Kaeth Gardestedt och Staffan Eriksson utlovas. Förhoppningsvis kan boken delas ut på Trollenäs.


8-11Oktober, Resa i Frank Hellers fotspår i Schweiz

Styrelsens ursprungliga intention var att arrangera en komplett sällskapsresa  under tre dagar. Emellertid stötte man snart på patrull i form av ett osannolikt högt kostnadsläge i Schweiz.

Styrelsen beslöt därför att be-gränsa insatsen till att boka tre dagars hotell (Hotel Altstadt i Zürich) med en god rabatt. Hotellet har sin speciella charm av trenne skäl. För det första är det beläget i en vacker del av gamla stan, ett stenkast från Grossmünster. För det andra är det utformat som ett ”författar-hotell”. Samtliga rum har upp-kallats efter en modern namn-kunnig modern schweizisk för-fattare. För det tredje ägs det av en svensk, som lovat bjuda gästerna på en välkomstdrink och en före-läsning kring hotellets historiska antecedentia.

Paketet erbjuds till en kostnad av 4500 per person i dubbelrum och 7500 i enkelrum. Ytterligare dagar före eller efter kan bokas till samma styckepris (1500 i dubbelrum och 2500 i enkelrum).

Var och en bokar sin egen resa till Zürich. Om man bokar en reguljär resa med flyg blir det 2-3000 kronor billigare än om man accepterar en gruppbokad flyg-biljett. Jag är medveten om att flera överväger att resa med tåg eller egen bil.  De gemensamma aktiviteterna inleds den 8/10 kl. 18 då vi samlas på Hotel Altstadt  för promenad till Odeon, det berömda Jugendcafé där  t ex Lenin dväljdes under första världskriget. Vi hoppas att samtliga deltagare kan delta i en mottagning på den svenska ambassaden den 9 eller 10 oktober.

Väl på plats kommer Dag Hedman och jag att följa er till fots och på annat sätt genom en paljett av Frank Hellerelaterade utflykter, som betalas på plats. Bl a kommer vi att erbjuda plats på Gotthard panoramaexpressen från Luzern till Lugano på tisdagen. Programpunkterna presenteras i mycket god tid före resan. Vi kommer att ha möjlighet att förse dem som så önskar med relevanta tågbiljetter. Schweiz har en uppsjö med alternativ där lite planering kan kapa kostnaderna rejält.

För hotellalternativet gäller följande: Anmälan till Wilhelm.engstrom@slu.se , kopia till claesg.lindskog@telia.com

Ange exakt antal hotelldagar. Ej återbetalningsbar anmälnings-

avgift om 2000 pp erläggs till vårt bankgiro 116-6842 senast 15 maj för bindande anmälan.

 

Wilhelm Engström

 

December: Julbord i Stockholm


December: Julbord i Malmö20 apr mar, 2023